Әрі қарай форма киген қонақтарды " Карат " консерві цехына өткізді, оларға цехтың құрылу тарихы, ет өнімдерін өндіру технологиясы, өнімдердің ассортименті туралы айтылды. НЗМ оқушылары қалайы банкалардың бөлінуін және автоматты түрде оралуын, зарарсыздандыру, термостатты үзінді және консервілерді таңбалау процесін үлкен қызығушылықпен бақылап отырды. Дайын өнімдер қоймасында олар "Карат" ет өнімдерінің барлық ассортиментімен толығырақ танысты, оған эконом класты сиыр еті, бірінші және жоғары сорттар, бұқтырылған жылқы еті, өз шырынындағы тауық еті, інжу арпа және қарақұмық ботқасы кіреді.